:shock: to jest jakis kosmos...ala kitibonsai :szeroki_usmiech jebniety narod :roll:
Dziwne Bąbelki
Zwiń
X
-
Dziwne Bąbelki
Mam pytamie
W mojej ASV dostrzegłem cos dziwnego
Z filtra paliwa wychodzi do p wtryskowej taki pezroczysty przewód.
Dzisiaj na odpalonym silniku dostrzegłem banki powietrza.Przy odrotach ok 2500 było ich multum. :shock: Co dziwne auto ani nie słabnie ani nie przerywa.
PYTANIE; CZY TO JEST PRAWIDŁOWE
p.s
Filtr wymieniony 7 tys a wacha to BP ult.....
-
-
Mialem kiedys malutka dziurke w przewodzie ktory szedl do filtra z baku i babelki walily az milo.Trudno bylo zlokalozowac byla bardzo mala i z niej nic nie wyplywalo tylko wsysalo ,takze jak sie spryskalo przewod w okolicach dziurki woda zostala wessanaByły Właściciel OI 1.6 AEE 75KM ,1998r teraz Laguna 3 2.0 dci 150KM
Komentarz
-
-
Ja też mam bąbelki.W dwóch ASO w warszawie ,sinclaniie i wimarze powiedzieli że w tdi bąble to nie feler imogą być.Za to w warsztacie o specjalności silniki diesla powiedzieli mi że żadnych bąbli być nie może.Jak mi się wydaje to i w OCP zdania wśród klubowiczów są podzielone.Gdzie leży prawda diabli wiedzą.Ale tak na zdrowy chłopski rozum to przy szczelnym układzie paliwowym chyba nie powinno ich być no bo niby skąd.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez schamannPozostaje kwestia ile ich ma bycu mnie przy dziurce lecialo naprzemian powietrze z paliwem,jakies tam male bombelki ala te z piwa niczemu nie szkodza
jeżeli pojawią się problemy z rozruchem silnika na zimno, a bąbelki będa zasuwały w przwodzie
wtedy dopiero warto szukac nieszczelnościWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez MaicroftLudzie, a ile razy jeszcze mam napisac ze TAK MA BYC I TAK BEDZIE. Kurcze te silniki przejechaly juz wiele milionow km i te banki sa i wszystko dziala.
Nie szukajcie dziury w calym :!: :!: :!:
Komentarz
-
Prawda jest taka - jeśli auto pali na "dotyk" i nic się nie dzieje - to nie jest to jeszcze aż tak groźne żeby coś koniecznie z tym robić natychmiast. Widocznie jest ich na tyle mało że nie prowadzi to do zakłócenia dostawy paliwa przez pompę.
Problem pojawia się gdy są jakieś niepokojące objawy w paleniu albo podczas jazdy ( co jest mało kiedy zauważalne - gdyż pompa prawie zawsze oddaje nadmiar paliwa).
Pisanie na forum, że TAK MA BYĆ potwierdza jedynie że osoba pisząca jest kompletnym laikiem w temacie.
PS Bąbelki będą pojawiać się w przewodzie paliwowym przy niskim stanie paliwa w baku - co jest chyba logiczne.
Komentarz
-
-
Właśnie mam pełny bak 8) i bąbelki występują jak auto stoi i po dłuższym postoju zbierają się w jeden większy bąbel. Auto pali na "cyk". Jest tak u mnie od kiedy mam to auto. Jak już idzie na wolnych obrotach bąbelki znikają.
Ostatnio jak wymieniałem filtr paliwa i zalałem go cały i przewody też zalałem to po wsadzeniu silnik od razu zapalił :shock: i też na cyk, a powietrza było zapewne w przewodach więcej w tamtej chwili niż teraz. To potwierdza że układ zasilania jest dobrze zrobiony w tych autach i kilka małych bąbelków nie ma na niego wpływu.
Komentarz
-
Komentarz